Élet a kertvárosban

Új konyha első tortája

Hobbim a tortasütés,bár idén sajnos kevesebb időm volt rá. Nem is emlékszem,mikor készítettem az első tortámat,talán 2 éve. Azóta csináltam már kutya tortát, rózsás tortát, kastély tortát, sima csoki tortát, tengerpartos tortát…stb. Eljött az ideje,hogy az új konyhát is felavassam egy gyors tortasütéssel. 🙂

Rengeteget keresgéltem a neten mire rátaláltam a nekem megfelelő piskóta és krém receptre. Azóta is csak ezeket a recepteket használom.

Piskóta:20150714_114913

Mivel számomra a díszítés a legfontosabb,ezért egy olyan tésztára volt szükségem ami nem morzsolódik. Rengeteg receptet végigsütöttem,de egyik se volt az igazi.Aztán rátaláltam az olajos piskótára.

Hozzávalók: kb 21-22cm átmérőjű formához
100 g cukor a sárgájához + 40 g a tojásfehérjéhez, 175 g liszt,75 ml olaj,75 ml tej,2 tojás, fél cs. sütőpor

Elkészítés:

1. A tojás fehérjét kemény habbá verjük a 40 g cukorral.

2. A tojás sárgáját is kikeverjük a többi cukorral,majd ehhez hozzáadjuk a tejet és az olajt. Ezután beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.

3. Végül a fehér habot belekeverjük a masszába. 

4. 180 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük.

 

A piskóta felvágásával várjunk addig amíg kihűl,mert úgy sokkal egyszerűbb dolgunk lesz.

Krém:

Hozzávalók: 2 cs. vaníliás pudingpor, 250 g vaj, 10 dkg porcukor, 6 dl tej20150714_120435

Elkészítés: A pudingot megfőzzük a tejjel,teljesen kihűtjük. Nagyon fontos,hogy hideg legyen,különben a vaj el fog benne olvadni. Amíg a puding hűl, addig a vajat kikeverjük a porcukorral,ezután a két krémet összedolgozzuk. 

Torta összeállítása:

A piskótát mindig 3 részre vágom,ezután a lapokat egy kis tejjel meglocsolom,hogy ne legye20150714_120440n annyira száraz. Erre jöhet a krém,majd valamilyen gyümölcs,de ez el is hagyható. Ennél a tortánál málnát használtam.

A torta tetejét saját készítésű karamellel díszítettem 🙂

 

 

 

20150715_16365520150715_163642

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!