Hobbim a tortasütés,bár idén sajnos kevesebb időm volt rá. Nem is emlékszem,mikor készítettem az első tortámat,talán 2 éve. Azóta csináltam már kutya tortát, rózsás tortát, kastély tortát, sima csoki tortát, tengerpartos tortát…stb. Eljött az ideje,hogy az új konyhát is felavassam egy gyors tortasütéssel. 🙂
Rengeteget keresgéltem a neten mire rátaláltam a nekem megfelelő piskóta és krém receptre. Azóta is csak ezeket a recepteket használom.
Piskóta:
Mivel számomra a díszítés a legfontosabb,ezért egy olyan tésztára volt szükségem ami nem morzsolódik. Rengeteg receptet végigsütöttem,de egyik se volt az igazi.Aztán rátaláltam az olajos piskótára.
Hozzávalók: kb 21-22cm átmérőjű formához
100 g cukor a sárgájához + 40 g a tojásfehérjéhez, 175 g liszt,75 ml olaj,75 ml tej,2 tojás, fél cs. sütőpor
Elkészítés:
1. A tojás fehérjét kemény habbá verjük a 40 g cukorral.
2. A tojás sárgáját is kikeverjük a többi cukorral,majd ehhez hozzáadjuk a tejet és az olajt. Ezután beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.
3. Végül a fehér habot belekeverjük a masszába.
4. 180 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük.
A piskóta felvágásával várjunk addig amíg kihűl,mert úgy sokkal egyszerűbb dolgunk lesz.
Krém:
Hozzávalók: 2 cs. vaníliás pudingpor, 250 g vaj, 10 dkg porcukor, 6 dl tej
Elkészítés: A pudingot megfőzzük a tejjel,teljesen kihűtjük. Nagyon fontos,hogy hideg legyen,különben a vaj el fog benne olvadni. Amíg a puding hűl, addig a vajat kikeverjük a porcukorral,ezután a két krémet összedolgozzuk.
Torta összeállítása:
A piskótát mindig 3 részre vágom,ezután a lapokat egy kis tejjel meglocsolom,hogy ne legyen annyira száraz. Erre jöhet a krém,majd valamilyen gyümölcs,de ez el is hagyható. Ennél a tortánál málnát használtam.
A torta tetejét saját készítésű karamellel díszítettem 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: